Introductie

Voor een gemeente in Brabant zijn wij op zoek naar een interim Teamleider Ontwikkeling. De gemeente is volop in beweging; zo zijn zij voornemens om op korte termijn te fuseren met een buurgemeente. Ben jij iemand die niet kan stilzitten en bereidt om je minimaal 1 jaar in te zetten om deze dynamische gemeente op strategisch niveau verder te brengen? Heb jij ervaring met fusies of wil je dit juist meemaken? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Organisatie

De gemeente is een actieve organisatie die haar werknemers voorbereidt op veranderingen in de toekomst. De organisatie heeft 4 afdelingen en ongeveer 400 werknemers. Er wordt nauw samengewerkt in de regio met andere (overheids)organisaties. De gemeente is voornemens te fuseren met een buurgemeente per 2022.

De afdeling Ruimte wordt geleid door het afdelingshoofd met de teamleiders. Binnen de afdeling zijn er de teams: Ontwikkeling, Inrichting, Dienstverlening en Uitvoering. Het team Ontwikkeling telt momenteel ca. 25 medewerkers. De medewerkers van dit team zijn zelfstandige professionals, die werkzaam zijn als projectleider, regisseur of beleidsadviseur op het gebied van planologie, Wabo, verkeer en vervoer, civiele werken, wonen, economische zaken, landschapsarchitectuur, duurzaamheid, grondbedrijf en de Omgevingswet.

Functie

Je geeft op positieve, inspirerende wijze leiding aan het team. Je bent een verbinder en stuurt op basis van resultaat. Daarbij stimuleer je de persoonlijke ontwikkeling, het voeren van eigen regie en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Je investeert in de samenwerking binnen jouw team. Maar je bent ook een bruggenbouwer naar de andere teams van de afdeling, de andere afdelingen binnen de organisatie en in regionaal verband.

In de functie van teamleider ben je ook ambtelijk opdrachtgever voor ruimtelijke projecten en beleidstrajecten.

Je daagt collega’s uit om de vertaalslag te maken naar klantgerichte oplossingen en zorgt voor een optimale kwaliteit van dienstverlening. Daarbij houd je de lange termijn visie in het oog. Je hebt een adviesrol als het gaat over team overstijgende vraagstukken en levert een bijdrage aan de strategische ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie vanuit de vakdisciplines van het team.

Uiteraard werk je daarbij nauw samen met de andere teamleiders. Het inzetten en op de juiste wijze toepassen van de HR instrumenten vind je vanzelfsprekend.

Functie eisen

 • Je bent een positieve, mensgerichte leider, die verantwoordelijkheid neemt en een goede politieke antenne heeft;
 • Je bent communicatief sterk en je staat open voor een goede dialoog;
 • Je bent stressbestendig. Dat elke dag anders is en dat het moeilijk te voorspellen is wat je vandaag op je bordje krijgt, zie jij als een uitdaging;
 • Je initieert vernieuwing, maar zorgt er ook voor dat de basis op orde is;
 • Je hebt ruime kennis en ervaring op hoofdlijnen van de vakgebieden van dit team en specifiek op het terrein van gebieds- en locatieontwikkeling;
 • Je beschikt over Academisch werk- en denkniveau en je hebt ruime, aantoonbare ervaring als leidinggevende in een gemeentelijke organisatie. Deze kennis en ervaring kun je ook overbrengen aan jouw team;
 • Tenslotte is humor belangrijk voor je.

Er ligt veel werk, het is voor ons belangrijk dat je dat snel op kunt pakken.

Aanbod

 • De functie kan worden ingevuld op basis van zzp of detachering via STONE Public;
 • De gesprekken vinden plaats op maandag 13 juli 2020;
 • Start spoedig in overleg;
 • Duur van minimaal 1 jaar;
 • Inzet minimaal 32 uur per week.

Inlichtingen

Spreekt deze uitdaging je aan? Reageer dan via onderstaande “Versturen” knop. Wij vragen dan om je meest recente CV, waarin de overeenkomsten met de behoefte van de opdrachtgever goed naar voren komen. Zodra wij deze van jou hebben, krijg je van ons een bevestiging en ook sturen we onze uitgangspunten voor samenwerking. Nieuwsgierig geworden, maar wil je liever eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk ook! Ik, Remco van Poelgeest, sta graag voor je klaar en ben te bereiken op 06-81412822, bel en/of app me dan even.

Ben je nu niet beschikbaar, maar wil je wel graag onze toekomstige opdrachten en de marktontwikkelingen volgen? Volg dan de STONE Public Page via: www.linkedin.com/showcase/stone-public. Ben jij niet beschikbaar, maar denk je iemand uit je netwerk te kunnen verblijden met een nieuwe uitdaging? Gebruik dan onderstaande buttons om de job met diegene te delen!

Terug naar het opdrachten overzicht