Introductie

Beheers jij de vreemde taal “processen” uitstekend? En zorg jij ervoor dat deze taal naar een hoger level wordt gebracht binnen de publieke organisatie?

Organisatie

Deze overheidsinstelling is door een personele wisseling op de korte termijn op zoek naar een senior adviseur administratieve organisatie.

Het gaat om de tijdelijke invulling binnen het project “Processen Centraal”; met name gericht op de opzet en inrichting van de processen van de subsidieketen. Dit in nauwe samenwerking met en onder regie van de procesverantwoordelijken.

Gaandeweg ontwikkelt het team hierop betrekking hebbend beleid en uiteindelijk gaan zij aan het ketendenken concreet vorm en inhoud geven. Je gaat deelnemen binnen het projectteam van momenteel 5 man/vrouw.

De procesketen subsidieverlening is een belangrijke keten. Het kent een aanzienlijke materiële omvang en het aantal stakeholders (van beleid tot administratie) in het proces is groot. Een heldere procesbeschrijving is belangrijke voorwaarde voor de optimalisering van de uitvoering van de subsidieverlening. Daarnaast vormen de procesbeschrijvingen een basis voor het inzichtelijk maken van risico’s en het nemen van beheersmaatregelen. De ketenbenadering die bij de procesinrichting wordt toegepast vereist een goede samenwerking met alle ketenpartners.

De opdrachtgever is trots op het team. Ze werken hard, maar maken ook tijd voor een lolletje. Ze zijn aardig, constructief en kritisch voor elkaar en werken individueel aan hun projecten, maar zoeken ook de samenwerking.

Functie

De wettelijke regels en het toezicht hierop door de accountant, stellen steeds hogere eisen aan administraties. Om in de pas te blijven met deze wet- en regelgeving zoeken we een adviseur die de administratieve organisatie (AO) en interne controle (IC) op een hoger plan weet te brengen.

Daarnaast werkt de opdrachtgever op vele fronten aan modernisering van de bedrijfsvoering. Het doorontwikkelen van procesmanagement en procesdenken is daar een belangrijk onderdeel van. Met jouw kennis van bedrijfsvoering en projectmanagement draag je bij aan het slagen van deze projecten.

De belangrijkste bestanddelen van de opdracht zijn:

 1. Opzet en inrichting Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC): Met je deskundigheid en enthousiasme ondersteun en coach je medewerkers bij de opzet, inrichting, beheersing en optimalisering van hun werkprocessen. Je ondersteunt de proceseigenaar bij de doorontwikkeling van de subsidieketen in en legt de procesbeschrijvingen vast in de hiervoor gebruikte applicatie (Engage).
 2. Het signaleren van verbeterpunten die een concrete en aantoonbare bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van procesbeschrijvingen.

Functie eisen

De kandidaat:

 1. Beschikt over een afgeronde relevante HBO-/WO-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskunde, accountancy; control; economie of soortgelijk;
 2. Heeft minimaal 3 jaar werkervaring met de opzet en inrichting van AO/IC in een complexe, publieke organisatie;
 3. Heeft minimaal 3 jaar recente ervaring met subsidieverleningsprocessen.
 4. Heeft minimaal 3 jaar ervaring als projectleider.
 5. Geeft blijk van een heldere visie op proces- en kwaliteitsmanagement en van interne beheersing.
 6. Heeft een helikopterview, goed ontwikkelde analytische vaardigheden en beschikt ook over het vermogen om naar details te kijken. voldoende kennis van zaken, maar weet ook boven de materie te blijven;
 7. Kan een aantoonbare bijdrage leveren in een veranderproces, waarbij het accent ligt op het steeds weer vinden van praktische oplossingen;
 8. Heeft affiniteit met bedrijfsvoeringsprocessen en de inrichting daarvan.

Je bent:

 • Resultaatgericht;
 • Analytisch;
 • Een zelfontbrander en is steeds op zoek naar oplossingen;
 • Beschikt over organiserend vermogen;
 • Is klantgerichtheid en proactief;
 • Kan doorvragen en werkt nauwkeurig;
 • Neemt verantwoordelijkheid en heeft een op samenwerking gerichte houding;
 • Kwalificeert zich door effectieve communicatie en impact in het team;
 • Organisatiebewust;
 • Kan omgaan onder hoge druk;
 • Is in staat om verschillende beïnvloedingsstijlen in te zetten;
 • Kan goed samenwerken met verschillende disciplines en acteert op verschillende niveaus;
 • Integer en overtuigend.

Aanbod

 • De startdatum van deze interim opdracht is 1 februari 2020;
 • Het gaat om een rol voor 32 uur per week.

Inlichtingen

Spreekt deze opdracht je aan? Reageer dan via de onderstaande oranje “Versturen” knop. Vervolgens vragen wij om je meest recente CV zodat wij jouw profiel zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Als wij dit van jou hebben ontvangen krijg je van ons een bevestiging en ook een samenvatting van onze uitgangspunten voor samenwerking. Nieuwsgierig en wil je meer informatie? Onze recruiter Terlissa (06-20016220) staat voor je klaar. Ben jij niet beschikbaar, maar weet jij precies wie deze opdracht kan uitvoeren? Tell a friend!

Terug naar het opdrachten overzicht