Richard van ’t Schip

Recruitment is mensenwerk en voor zowel de opdrachtgevers als voor de kandidaten ben ik al meer dan 20 jaar het verbindend element in de recruitmentketen. De mens verbinden met een te behalen resultaat geeft mij de nodige energie en past ook uitstekend bij wie ik ben als mens.

Resultaat- en mensgericht, samen het beoogde resultaat realiseren, inspirator, gevoelsmens, analytisch ingesteld en altijd op zoek naar iets wat sneller, efficiënter, beter kan. Meedenken dus, oplossingsgericht handelen, adviseur zijn, Agilist en dus openstaan voor verandering en je omgeving daarin meenemen.

In 1997 ben ik in dit mooie vak begonnen met altijd een focus op het Business/IT domein. Ik heb eerst 5 jaar voor een internationale recruitment organisatie gewerkt en wat een mooie jaren waren dat – de sky was letterlijk de limit. Daarna, verdeeld over 2 periodes, 12 uitdagende jaren bij YER Interim Management gehad met een focus op: IT lijn-/project-/programma-/changemanagers en senior consultants op het gebied van ERP, Security & Architectuur binnen een enorme diversiteit aan branches.

In de tussenliggende periode (2010-2012) heb ik 2 jaar voor een gespecialiseerde organisatie op het gebied van Informatiebeveiliging gewerkt.  Security, IT Auditing en Data Privacy (AVG/GDPR) is tegenwoordig een dagelijks gespreksonderwerp geworden.

Het afgelopen jaar ben ik heel actief bezig geweest met het identificeren van de drijfveren binnen de recruitmentketen middels het actief toepassen van de zgn “kleurentest”. Zeer interessant om te zien hoe goed dit werkt en deze ervaring neem ik dan ook graag mee naar STONE.

Mijn keuze voor STONE is simpel; deze organisatie is mens- en resultaatgericht en dat spreekt mij natuurlijk aan. Plezier in je werk hebben met collega’s die super gemotiveerd zijn om een kwalitatieve dienstverlening neer te zetten, kennis willen delen en waar veel ruimte is voor flexibiliteit.

In mijn vrije tijd ben ik actief wielrenner en zoek ik ook daar mijn uitdagingen op. Naast diverse bekende en minder bekende wielerkoersen in Nederland, af en toe een clubwedstrijd en kermiskoers, verleg ik ook graag mijn grenzen om mooie Alpenreuzen te beklimmen. Naast de Gavia, Stelvio en Mortirolo is het dit jaar tijd voor de Mt. Ventoux. Altijd leuk om nieuwe doelen te stellen!

Vakgebied: IT / Agile | Lijn-, Project-, Programma-, (Digitale) Transitiemanagement en Sr Consultancy op Security, Architectuur en ERP

Wil je weten hoe ik mijn dag indeel? Dat kan via de volgende link: De dag van … Richard

Bekijk onze opdrachten

Terug naar het medewerker overzicht