Van professioneel American Football speler naar Agile Consultant…

Jarenlang heeft Gianfranco op professioneel niveau de sport American Football beoefend. Er zijn duidelijk overeenkomsten tussen zijn sportcarrière en zijn huidige rol als Agile consultant bij STONE.

In Europa weet niet iedereen wat American Football inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Vaak kennen zij alleen de sterspelers uit de VS of de prachtige namen van een aantal Amerikaanse teams. De ouderen onder ons kennen nog wel de periode uit de beginjaren 90 toen Amsterdam Crusaders tot de beteren van Europa behoorden, waardoor er in Nederland ook veel televisie aandacht voor het spelletje was.

Het spel zelf ziet er voor sommigen mogelijk wat onbeholpen uit. Een paar grote kerels die tegen elkaar aan beuken en bezig zijn met iets wat op een bal lijkt… Wat de meeste mensen niet weten, is dat er ontzettend veel bij komt kijken! Een sterspeler zou niets zijn zonder zijn teamgenoten en de achterliggende tactiek van de coaches. Elke speler heeft zijn eigen taak, die precies op de taken van de andere spelers zijn afgestemd.

En wat denk je van de omvang, de spieren en de duelkracht van de spelers? Dagelijks trainen zij urenlang om alles tot in perfectie te kunnen uitvoeren en na elke wedstrijd evalueren zij hun prestaties.

Kortom: Geen enkel spel belichaamt het concept van teamsport meer dan American Football. Gianfranco is er dan ook heilig van overtuigd dat zijn carrière als professioneel football speler heeft bijgedragen aan zijn successen als Agilist.

Gianfranco weet vanuit de sport als geen ander dat het team boven het individu staat en weet dit ook op een coachende manier over te brengen op het team en de teamleden. Waarbij alle competenties op elkaar worden afgestemd en alle energie in elk team wordt vrijgemaakt om meerwaarde te creëren voor onze opdrachtgevers en hun medewerkers. Zodat zij nog succesvoller zijn en samen die felbegeerde Touch Down kunnen maken.

Terug naar het nieuws overzicht