De maand oktober staat bij STONE in het teken van Technology: een sector die gedomineerd wordt door het mannelijke geslacht (slechts 13% van de functies wordt bekleed door vrouwen). Mariola Rapacz werd echter zo’n twee maanden geleden bij ADM Europoort als SHEQ Engineer geplaatst en zij werd daarmee de eerste vrouwelijke plaatsing ooit van STONE in de technische sector. Collega Bernarda Ballak ging met Mariola in gesprek over hun gemeenschappelijke (Poolse) roots, Mariola’s bijzondere carrière switch en de liefde voor de techniek. Het werd een bijzondere ontmoeting.

Mariola Rapacz

,,Ik ben geboren in een klein dorpje in het zuiden van Polen”, begint Mariola haar verhaal. ,,Op mijn 19e besloot ik naar Krakau te verhuizen waar ik de studie Human Resources Management ben gaan volgen. Er ging een wereld voor mij open: ik ging voor het eerst zelfstandig wonen, ik ontmoette mensen met diverse achtergronden en ik kreeg de vrijheid om mijn eigen beslissingen te nemen. In deze periode heb ik heel veel geleerd en dat heeft mij voor een groot deel gemaakt tot wie ik nu ben’’.

,,Op een dag liep ik in Krakau een Nederlandse vakantieganger tegen het lijf en vandaag de dag is hij nog steeds mijn partner. Na lang gepieker besloten we in 2010 naar Nederland te verhuizen. Soms gebeuren er dingen in je leven die je op een totaal ander pad zetten, dit was er zo één’’, aldus een glimlachende Mariola. ,,Ik moet eerlijk bekennen dat ik het in het begin niet makkelijk vond: ik sprak de taal niet, ik had geen werk en ik miste mijn vrienden/familie om me heen. Ik ben echter niet iemand die makkelijk opgeeft en ik besloot dan ook alles op alles te zetten om hier toch te slagen’’.

,,Toen ik de Nederlandse taal eenmaal redelijk onder de knie had, vond ik vrij snel daarna een baan: ik ging als Accountmanager aan de slag bij een uitzendbureau in de maritieme sector. Het ging zowel met het bedrijf als met mijzelf goed en dit had als gevolg dat ik gevraagd werd om als ‘Deputy QHSE Manager’ aan de slag te gaan, een kans die ik met beide handen aanpakte. Ik besloot naast mijn werk in de avonduren de studie ‘Kwaliteit en Proces Management’ te volgen om nog beter in mijn nieuwe functie te groeien. Toch besloot ik in 2015 van baan te wisselen’’.

,,Ik stapte over naar één van de Sliedrechtse baggerbedrijven. Ik hield me bezig met SHEQ (Safety, Health, Environment en Quality) gerelateerde zaken van zeegaande schepen en ik assisteerde regelmatig bij projectwerk in Polen. Ik heb in deze tijd veel over de techniek sector van mijn collega’s geleerd. Dit betekende voor mij mijn eerste kennismaking met de techniek en langzaamaan groeide ik er op een natuurlijke wijze in mee. En nu vijf jaar later heb ik de HR wereld grotendeels achter me gelaten en ben ik fulltime aan de slag in de techniek. Een bijzondere carrière switch in de ogen van veel mensen maar eentje die voor mijzelf goed te verdedigen valt’’, aldus een overtuigende Mariola.

,,Voor mij is het namelijk belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat je kan blijven leren in je werkend leven. Deze twee criteria spelen voor mij altijd een grote rol in het nemen van een carrière besluit. In mijn huidige, uitdagende, rol als SHEQ Engineer bij ADM Europoort is het van belang dat je een goed netwerk hebt en projecten kan managen. Ook is het van belang dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, zaken die mij goed liggen. Wat ik daarnaast heel erg waardeer aan mijn huidige functie is dat geen dag hetzelfde is. Er zit veel diversiteit en dynamiek in alles wat je doet, dat geeft veel energie. Het werk dat je doet moet bij je passen en je moet er plezier in hebben, dat zit bij mij momenteel wel goed’’.

,,Wat me wel opvalt, en wat ik jammer vind, is dat het aantal vrouwen in het technische werkveld echt minimaal is. Ik denk dat vrouwen juist veel waarde kunnen toevoegen aan deze sector: vrouwen werken over het algemeen namelijk nauwkeuriger en juist die eigenschap kan goed tot zijn recht komen in de techniek. Bij veel vrouwen heerst echter nog het beeld dat techniek zwaar en vies werk is en dat het daarom meer geschikt is voor mannen, deze veronderstelling klopt niet altijd. Er zijn genoeg functies binnen de techniek die naar mijn mening juist geschikt zijn voor vrouwen’’.

,,Als ik terugga in de tijd heeft de verhuizing naar Nederland uiteraard een grote impact op mijn leven gehad, ik heb er echter geen spijt van. Ik ben me wel bewust geworden van het feit dat ‘anders’ zijn in je voordeel kan werken: je bent zichtbaarder en dat biedt kansen. Je moet echter altijd vertrouwen in jezelf blijven houden en je kansen durven te pakken, niemand anders gaat dat namelijk voor je doen. Eén van mijn voorbeelden, Ricardo Semler, leerde mij dat je altijd jezelf moet blijven en niet bang moet zijn om je visie waar te maken, ook al staat dat haaks op hoe de rest van de wereld het doet. ’’, aldus de SHEQ Engineer.

Tot slot vraagt Bernarda aan Mariola hoe zij terugkijkt op haar samenwerking met STONE: ,,Het klopt inderdaad dat ik via STONE (Technology) bij ADM terecht ben gekomen. Als ik het me goed herinner werd ik in juli door Luuk van Sluisveld benaderd en in een later stadium heb ik veel contact met Marc Nuijten gehad. Marc heeft vanaf dat moment eigenlijk alles geregeld: van het eerst gesprek tot aan het tekenen van het contract, dat heb ik allemaal als zeer prettig ervaren. Hij was dag en nacht beschikbaar voor vragen en hield me ook goed op de hoogte omtrent de voortgang van mijn sollicitatie. Al met een al kijk ik met een erg goed gevoel terug op mijn samenwerking met STONE. Echt een aanrader!’’

Bernarda Ballak & Mariola Rapacz bij ADM Europoort
Terug naar het nieuws overzicht