Ons cluppie Excelsior hoopt dit jaar geschiedenis te schrijven. Sinds de oprichting in 1902 werd nog nooit zes achtereenvolgende seizoenen op het hoogste niveau gespeeld. Met als thema #writinghistory is Excelsior dit seizoen volledig gericht op een vijfde handhaving op rij. Afgelopen zaterdag werd thuis afgetrapt met een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Samen met liefst 125 STONE gasten beleefden wij een hele bijzondere avond. Een dag die nog lang in ons geheugen gegrift zal staan.

Na de ontvangst bij STONE, met een drankje en Rotterdamse snacks uit de Bram Ladage Foodtruck was het tijd om de inmiddels in het blauw uitgedoste menigte welkom te heten.

Storytelling
In zijn welkomstwoord was Edwin dankbaar dat zo veel mensen de moeite hadden genomen om een avondje Excelsior met ons mee te beleven. Hij kaartte het moment aan dat STONE de keuze maakte om ‘iets’ met Excelsior te gaan doen. “Wij wilden onze naamsbekendheid vergroten, maar wel op de STONE manier. Wij geloven in verhalen vertellen, daar past een reclamebord langs de weg niet echt bij. Wij voelden dat het verhaal zou kloppen met een keuze voor Excelsior. Een klein cluppie uit Kralingen, met een net imago, ze doen het op hun eigen manier, al jaren presterend boven alle verwachtingen, zeer laagdrempelig, met een gemoedelijke sfeer, met een team op en buiten het veld dat samen strijdend voor elkaar door het vuur gaat. Overeenkomsten genoeg dachten wij. En de match met Excelsior blijkt er inderdaad te zijn. STONE en Excelsior, #samensterk”.

Ook bij Excelsior doet het hechte team achter de schermen echt een stap extra. De manier van samenwerken en communiceren doet ons sterk denken aan ons eigen team. Dat voel je hopelijk als je een keer bij ons op kantoor bent, dat merk je als je een keer een boeiende spreker bij de Maatschappij aanhoort, dat ervaar je als je een Taste of Success bijwoont en dat proef je als je onze kalenderspreuken leest.

Speciale gasten uit Sittard
Edwin had ook speciale aandacht voor twee echte Sittardenaren in ons midden. Frank en Paul Rousseau, mannen bij wie ‘groen-geel bloed door de aderen stroomt’ en die ‘na 17 jaar enorm blij zijn dat ze erbij kunnen zijn’, aldus Frank bij zijn aanmelding. Als aandenken aan hun terugkeer op het hoogste niveau kregen beide mannen een Excelsior-sjaal. Tot slot werd de link gemaakt naar Jeffrey Vlug, STONE-collega en tevens oud-Fortuna speler. Jeffrey, zo bleek, had volgens de gebroeders Rousseau toch zijn stempel weten te drukken in twee seizoenen Fortuna, met als resultaat kwalificatie voor de play-offs.

sittard
Gebroeders Rousseau uit Sittart
JVL-excelsior#aftrap
STONE collega Jeffrey Vlug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STONE-blue meets Bavaria-blue
Om een echt voetbalsfeertje te creëren had STONE de originele Excelsior spelersbus geregeld. Door de overweldigende opkomst moest de bus zelfs drie keer heen en weer in plaats van de geplande twee ritten. Bij aankomst op het Fanplein volgde een bijzondere ontmoeting; de blauwe STONE brigade op de foto met de Bavaria Babes, de nieuwe Excelsior Bier partner. Vervolgens was het tijd om wat drankjes en hapjes te scoren om daarna de sfeer in het stadion te proeven en een plekje in de zon te zoeken (waar kennen we dat ook alweer van?).bavaria stone

De wedstrijd zelf
O ja, er werd ook nog gevoetbald. Een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust een prima combinerend Excelsior wat met slechts 1-0 de kleedkamer opzocht. Na rust gooide Fortuna alle schroom van zich. Uiteindelijk bleek de dubieuze rode kaart van Luigi Bruins het kantelpunt. De 1-1 bleek een resultaat waarmee beide ploegen na afloop wel konden leven.Rode kaart

IJslandse Hakka
Op de tribunes – zeker in het blauwe gedeelte – nam de sfeer tegen het einde van de wedstrijd alleen maar toe. Met het debuut van de IJslander Michael Anderson en de aanstaande komst van zijn landgenoot Elias Mar Omarsson werd voorzichtig de IJslandse Vikingkreet geoefend. Deze kwam echter nog niet helemaal van de grond. Met een hoop lol tot gevolg.

Bedankjes
Wij hebben met STONE vanaf de eerste tot de laatste minuut genoten van deze avond, met veel stof tot napraten. En aan het aantal appjes te zien waren we niet de enige. Op zaterdagavond en zondag bleven de dankwoorden binnenstromen. Wij hopen dat onze gasten tevreden terugkijken en een mooi verhaal te vertellen hebben. Wij spreken vanaf deze plek ook graag nog even onze dank uit aan Noëlle van Loon van Excelsior voor het beschikbaar stellen van de kaarten en de gastvrijheid. En aan Etienne Verhoeff van TienProducties voor het maken van onze Aftermovie. En daarnaast natuurlijk nogmaals dank aan alle aanwezige relaties.

Feyenoord wacht
Aanstaande zondag wacht om 14.30 uur onze eerste uitwedstrijd van het seizoen, tegen niemand minder dan stadgenoot Feyenoord in de afgeladen Kuip. En uiteraard is STONE vertegenwoordigd. We zien ernaar uit!

whatsapp

 

 

         Een greep uit de reacties….

 

“Hartstikke bedankt voor de leuke avond. Mijn zoon en ik hebben het prima naar ons zin gehad. Jammer van de rode kaart SMILEY”

“Ook namens mijn zoon, hartelijk dank voor de uitnodiging. Wij hebben genoten. Tot gauw”

“Was top en perfect geregeld”whatsapp 3

“Gaaf man, tnx voor de uitnodiging, voor dit soort gezellige events hou ik me altijd aanbevolen”

“Het was een bijzonder leuke avond”

“Wederom dank voor de uitnodiging! In de bus terug hadden we het erover hoe goed het is dat jullie dit doen en hoe goed, helemaal top!”

“Het was gezellig. Fantastisch geregeld allemaal.”whatsapp 2

“Ik vond het een heel geslaagde avond” 

“Was weer leuk! Zat er met mijn 1-1 niet ver naast ;-). Complimenten voor de organisatie.”

“Het was ontzettend leuk erbij te zijn…erg bedankt. Ook namens Henk…. “

“Bedankt voor de mooie avond. Mijn zoon keek zijn ogen uit. Uiteindelijk blij met het ene punt.”

“Hey maestro, bedankt voor de super gezellige avond! Wat een mooie prestatie dat STONE dit heeft georganiseerd, knap werk!!!!”

“Ik wil jou en je team graag bedanken voor de leuke avond. Ik heb genoten van de goede en gemoedelijke sfeer. Bedankt voor de goede organisatie. Goed bezig!”

”Hey Jeffrey was allemaal top geregeld. Ik zag je niet in de bus maar wilde je wel ff bedanken. “

fortunaEn vanuit het Sittard-kamp: “Mede namens Paul ontzettend bedankt voor een mooie avond. De punten broederlijk gedeeld. Staan we gelijk met Ajax.”

 

Terug naar het nieuws overzicht