Richard van ’t Schip | Associate | 50 jaar | 7 maanden bij STONE

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?              Reizen… maakt mij niet zo heel veel uit waar naartoe – ik ben een redelijke “Griekofiel”, heb wat met Italië en droom nog van avontuurlijke reizen naar Noorwegen, de Zuidpool, Zuid-Amerika, Paaseiland, Australië, Japan etc… Mijn vrouw werkt al meer dan 20 jaar in de reiswereld en om een lang verhaal kort te maken heb ik haar ook op het reisbureau ontmoet. 

Welke keuze heeft de grootste impact op je leven gehad?  
De “keuze” om de vrouw van je leven te ontmoeten, te gaan trouwen en een telefoontje van een oud-collega uit de gasindustrie die vroeg of recruitment iets voor mij zou zijn. Ze wist nog een bedrijf in NL die iemand zocht…. We hebben het over 1996 – de rest is historie zullen we maar zeggen.

Wat was jouw eerste gedachte toen de wekker ging?                                                
Vanavond ga ik toch wat eerder naar bed… ach het valt meestal wel mee, ik sta heel gemakkelijk op. Op maandag en dinsdag staat de wekker om 6.15 uur en probeer ik daarmee voor de files in Rotterdam te zijn. Het is af en toe een investering maar aan de andere kant heb je alle flexibiliteit om je dagen in te vullen.

Ben je een ochtend- of een avondmens?                                                                            
Ik ben zowel een ochtend- als avondmens, geen nachtbraker (meer) – tussen 07.00 – 23.00 uur gaat het mij allemaal prima af. Ik heb ooit 2 dagen achter de bar gestaan in Chersonissos maar koos daarna toch maar voor het verhuren van auto’s overdag – kon ik ’s avonds en ’s nachts zelf bepalen wat ik deed en hoe laat ik mijn bed opzocht. Sporten doe ik liever wat later op de dag. Ik wielren en als je dan om 07.00 uur op de fiets moet zitten voor een lange koers dan moet ik echt inkomen.

Wat is jouw favoriete oneliner?                                                                                             
Ik heb het afgelopen jaar heel veel met de zgn “kleurentesten” gewerkt (My Motivation Insights) – ik geloof en merk dat het (mede) selecteren van kandidaten op hun kleurenprofiel/competenties steeds belangrijker wordt. Met mijn primaire kleuren Oranje/Groen/Geel kom ik wat tekort op Blauw (aldus de test 😊)– de oneliner die je dan krijgt is:

 “Als commerçant zijn mijn administratieve vaardigheden wat minder goed onderlegd”
Een andere oneliner die ik in Griekenland nogal eens gebruik – ik heb daar gewerkt (Kreta 1995) en ben er heel vaak geweest: δεν μιλάω ελληνικά αλά καταλαβενω αρκετά καλά

Of wel “ik spreek geen Grieks maar begrijp het heel goed”- het resultaat is meestal een woordenvloed aan Griekse taal waar ik geregeld geen touw aan vast kan knopen. Ach het blijft een leuk zinnetje – meestal is er gelijk een “klik” en komt er eten en drinken op tafel…..

En hoe sluit je jouw werkdag af?                                                                                        
Het mooie bij STONE is dat je naast een aantal “verplichtingen” ook een ruime mate van flexibiliteit hebt. Voor mij houdt dit meestal in dat ik wat eerder op de middag vanuit kantoor naar huis ga om de file een beetje voor te zijn of ik plan afspraken dichterbij mijn huis. Vaak “tokkel” ik dan nog even thuis wat op de laptop en geregeld ook ’s avonds. Zo moet het ook zijn denk ik.

Wat stond er vandaag bij jou op het menu als avondeten?                                           
Pasta is hier in huis wel favoriet of iets met rijst of noedels. Daar kan je mij ook voor wakker maken en kan ik op elk moment van de dag eten.                                                                                                                     

Wat was de uitdaging van vandaag?                                                                            
Vandaag had geen specifieke uitdaging; hoewel er nog een kandidaat ingeboekt moest worden voor een intake bij 1 van onze opdrachtgevers, ik nog diverse afspraken moest maken voor de week van 15 en 22 oktober, mijn mailbox toch opgeschoond moest worden (is altijd wel een uitdaging) en ik nog een paar contactpersonen blij mocht maken omdat ze met ons meegaan naar Excelsior – Vitesse – altijd weer een feestje en een prachtig initiatief van STONE. Toch wat uitdagingen 😉

Wat doe jij om chaos in je dag te voorkomen?                       
Zoals eerder vermeld zijn mijn administratieve vaardigheden een puntje van aandacht en als recruiter houd je nog weleens wat (teveel) balletjes tegelijk in de lucht. Dan weet je dus ook dat je momenten moet inplannen om gestructureerd diverse taken af te ronden. Daar plan ik dan ook echt wel tijd voor in. Vaak doe ik dit overigens ’s avonds als de telefoon uit staat….

Wil je weten hoe de dagen van mijn collega’s er uit zien? Kijk dan snel bij hun Dag van…

Terug naar het nieuws overzicht