Big Data
(Cartoon: Stef Ringoot | www.stefringoot.com)

Wist je dat….

De afgelopen 5 jaar er meer informatie is geproduceerd dan in de 2000 jaar ervoor. Interessant thema dus voor de maand maart op onze STONE kalender.

De analyse van deze data levert kennis op die verregaande gevolgen heeft voor hoe we denken, werken en leven. We zien dat gegevens steeds meer een bedrijfsmiddel op zich worden. Er zijn succesvolle bedrijven die puur bestaan uit een platform dat gevuld wordt met gegevens. Apple zet gegevens in bij al zijn bedrijfsprocessen. En Google weet meer over ons dan onze huisgenoten – kennis die gebruikt wordt om allerlei maatwerkdiensten en informatie aan te bieden.

Big Data vormt ook de basis voor de nieuwe deeleconomie. Bedrijven zoals Uber hebben een nieuwe manier gevonden om gegevens effectief in te zetten zodat consumenten over producten en diensten kunnen beschikken waar en wanneer ze maar willen

Het mag duidelijk zijn dat we het stadium allang gepasseerd zijn waarin bedrijven zich afvroegen of ze zich zorgen moesten maken over Big Data. De bedrijven met een heldere Big Data strategie zijn succesvolle marktleiders in hun sector.

Hoe passen de diverse sectoren het gebruik van Big Data toe? Lees het in deze STONE PAPER

Veel leesplezier!

Terug naar het nieuws overzicht