Op 12 september van dit jaar werd ik voor het eerst vader, we verwelkomden een prachtige dochter: Fenne. Wellicht komt het nog door de roze wolk, maar terugkijkend op het eerste jaar van STONE in Best én op de eerste weken als vader, zie ik simpelweg enorm veel overeenkomsten. Ondanks dat je bij beide zaken maanden van tevoren weet dat het gaat gebeuren en je daardoor zo goed mogelijk voorbereid bent, neemt de spanning naarmate de uitgerekende datum dichterbij komt, meer en meer toe. En net als de start van STONE Technology en de opening van ons kantoor Best, is ook het krijgen van een kind, zacht uitgedrukt, een behoorlijk serieuze stap. Een ‘life changing experience’, zoals men dat geloof ik noemt.

In het begin is alles nog onwennig, misschien zelfs onzeker, maar al snel ontstaat er een bepaald ritme en worden dingen steeds meer een gewoonte. Je voelt een enorme trots en verantwoordelijkheid, maar bent ook zoekende en maakt bepaalde keuzes die je later wellicht weer heroverweegt. En net als bij de opstart in Best geldt ook dat vertrouwen en stabiliteit belangrijke factoren zijn. Uiteindelijk gaat er meer een meer routine in het dagelijkse proces komen, weet je waar je moet bijsturen en ga je stapje voor stapje je kind zien veranderen en groeien. Net zoals dat in Best is gebeurd.

Even terug in de tijd: na maanden van voorbereiden en plannen maken, openden we vorig jaar op 1 oktober 2019 de deuren van het nieuwe STONE kantoor in Best bij Eindhoven. De eerste uitbreiding, een nieuw label in de vorm van STONE Technology, een nieuwe propositie, een nieuw team (inclusief collega’s met dat rare Brabants accent) en dat alles op 100 km van het vertrouwde Rotterdamse House of STONE… Dat was best even spannend.

Inmiddels zijn we precies een jaar verder en kan STONE Best met recht de uitvalsbasis voor STONE Technology genoemd worden. Het is een bewogen jaar geweest: (verkeerde) keuzes, beslissingen, bijschaven, teleurstellingen en successen, maar vooral ook een jaar met veel energie, humor en strijdlust. Kortom: een jaar met vallen en opstaan waarin STONE Technology een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Vanuit nagenoeg niets zijn we gaan bouwen aan het team en de bijbehorende propositie. Eerst nog zoekend en verkennend, later met steeds meer overtuiging maar altijd gesteund door de stabiele organisatie die er in Rotterdam al stond. Stabiliteit en vertrouwen zijn absoluut key in zo’n opstartfase. Dat zorgde ervoor dat we onze eerste stapjes relatief veilig konden zetten en al snel onze plannen en doelen concreter konden maken.

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk geweest en hebben we echt wel onze draai moeten vinden. Dat de gekozen route en gemaakte keuzes vervolgens niet altijd meteen ‘raak’ blijken te zijn is dan wellicht even een bittere pil, maar hoort uiteindelijk wel bij het proces van groeien, vallen en opstaan. Zonder wrijving tenslotte geen glans. Dat na pak hem beet een half jaar dan Corona om de hoek komt kijken is aanvankelijk even een streep door de rekening, maar achteraf voor ons misschien juist wel goed geweest. In die periode zijn we namelijk kritisch gaan kijken naar ons verhaal, de propositie en onze werkwijze. Wat willen we nu echt en waar kunnen we het verschil maken? Maar ook: ‘wat gaan wij nu op dagelijkse basis doen om dat te bereiken’? Vragen die we anders waarschijnlijk niet zo snel gesteld hadden, maar die we wel met elkaar beantwoord hebben waardoor we samen door deze rumoerige periode heen zijn gekomen. Het team is daardoor nog hechter geworden en de ‘honger’ nog groter. Het resultaat is dat we eigenlijk vanaf april in een continue flow terecht zijn gekomen en de beste maanden tot dan toe beleefd hebben. Dat heeft ervoor gezorgd dat we vandaag de dag, ondanks de recent aangescherpte maatregelen en de daarmee nog altijd voortdurende onzekerheid, niet zo snel meer schrikken, maar vooral uitgaan van onze eigen kracht.

Stiekem heb ik dus het afgelopen jaar gewoon al een beetje kunnen oefenen met opvoeden en voelt het bijna als een tweede kind. Nu maar hopen dat het met de kleine dame thuis uiteindelijk net zo voortvarend gaat als met dat andere kindje, maar dat gaat ongetwijfeld goedkomen!

Houdoe en bedankt!

Luuk

Terug naar het nieuws overzicht