Remco van Poelgeest | Associate | 47 jaar | 3 jaar bij STONE

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
“Ik kan op zich goed tegen kort slapen. Maar de nachtrust die ik neem wil ik wel graag kwalitatief laten zijn. Dus zonder onnodige onderbrekingen.”

Welke keuze heeft de grootste impact op je leven gehad? En wat heeft het je gebracht?
Er zijn een aantal zaken die impact hebben gehad en nog steeds hebben op mijn leven. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn diensttijd verricht bij het Korps Commandotroepen. Dit was een bewuste keuze want ik wilde het beste uit mezelf halen.

Andere zaken die vandaag de dag veel impact hebben zijn zaken waar ik niet bewust voor heb gekozen maar die weldegelijk enorm veel invloed hebben. Mijn vrouw heeft vorig jaar te horen gekregen dat ze uitgezaaide klierkanker heeft en dat de prognose somber is. Dankzij immuuntherapie en een doortastende arts in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis is de ziekte zo mogelijk onder controle. Wat het op de lange termijn betekent weten we nog niet. Maar voor nu kunnen we samen normaal genieten van al het moois.

En hoe sluit je jouw werkdag af?
Vandaag sluit ik mijn werkdag af bij Excelsior. STONE is sponsor van deze leuke Eredivisieclub. Hierdoor zijn wij altijd in de gelegenheid om met opdrachtgevers de thuiswedstrijden te bezoeken. En zo’n nieuwjaarsreceptie zoals vandaag is natuurlijk ook erg gezellig.  Maar voordat het zover is ga ik eerst een kandidaat voorbereid op zijn gesprek, een offerte opstellen, een gesprek plannen met een kandidaat bij een nieuwe opdrachtgever. En ben ik ook mijn goede doelenactie aan het afronden. In plaats van een eindejaarsgeschenk heb ik mijn contactpersonen de gelegenheid gegeven om het bedrag te schenken aan een goed doel. Dit gebaar staat ook dichtbij mij vanwege de diagnose van mijn vrouw.

Wat stond er vandaag bij jou op het menu als avondeten?
Een gezonde maaltijd met in elk geval koolhydraten en groenten. Mijn dochters sporten beiden op topsportniveau. Omdat judo en jiu jitsu is ingedeeld in leeftijd- en gewichtsklassen is voeding een belangrijk onderdeel. Ze mogen niet te licht en niet te zwaar zijn omdat je je voor belangrijke (internationale) toernooien kwalificeert in een bepaalde klasse. En omdat ze dagelijks trainen is voldoende energie en herstel essentieel.    Gerelateerde afbeelding

Hoe heb jij je vrije tijd ingedeeld?
Als ik het zo beschrijf dan klinkt het voor anderen misschien saai. Mijn vrije tijd staat eigenlijk voor een groot deel in het teken van sport van mijn dochters.  Doordeweeks trainen ze elke dag afwisselend bij hun eigen vereniging en bij een RTC locatie (Regionaal Training Centrum van de Judobond). In het weekend is er training op Papendal of een toernooi in binnen- of buitenland. Dit doen we allemaal waar mogelijk zoveel mogelijk met het hele gezin. We hebben altijd de intentie om van buitenlandse toernooien een uitje te maken en iets van de omgeving te zien. Maar in de praktijk zien we meestal alleen de sporthal en het hotel.

Wil je weten hoe de dagen van mijn collega’s er uit zien? Kijk dan snel bij hun Dag van…

Terug naar het nieuws overzicht