Peter Caljé | Director / Partner | 51 jaar 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik word liever niet ’s nachts wakker gemaakt maar als het dan moet graag als het huis in brand staat of voor een potje klaverjassen met vrienden (met een biertje en een sigaar). En als ik mag blijven slapen tot de wekker gaat? Dan is het eerste waaraan ik denk noodgedwongen mijn compagnon Edwin. Die gaat veel vroeger slapen dan ik, maar hij heeft de verontrustende gewoonte om vanaf een uur of 06.00, hij heeft nog kleine kinderen, al actief op de STONE-Whatsapp te worden.Whatsapp Daarover gesproken overigens: Ik ben een ochtend en avondmens. Sta makkelijk op en als ik rond een uur of 22.00 over mijn ergste moeheid heen ben kan ik nog wel een paar uurtjes er tegenaan. Dat laatste doe ik overigens steeds minder. Veel en goed slapen is heel belangrijk. Het zullen de jaren wel zijn.

Welke keuze heeft de grootste impact op je leven gehad?

De belangrijkste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt werd mij opgedrongen. Toen mijn jongste zoon werd geboren was daar medisch heel veel mee aan de hand. Een dubbeltje op zijn kant en een paar maanden in het ziekenhuis. Alles wat ik tot die tijd geleerd had, en dat gold ook voor mijn vrouw Sjoukje, daar had ik in die situatie niets meer aan. Ik heb toen een paar jasjes met persoonlijke bagage uitgetrokken en mijzelf plechtig beloofd die niet meer aan te trekken. Dat is aardig gelukt al zeg ik het zelf (al verliest een vos wel zijn haren maar niet al zijn streken). Het heeft mij dichter bij de schepping en het leven gebracht, in al zijn kleur en geur, iedere dag weer. Gewoon met mijn kop in de wind en we zien het wel.

Wat was het leukste wat je vandaag gedaan hebt bij STONE?

Het leukste aan een dag als vandaag is toch wel dat wij de laatste puntjes op de “i” hebben gezet voor de Taste of Succes op 7 juni aanstaande. Ieder_MG_1968 jaar nodigen wij 125 van onze opdrachtgevers uit om daarbij aanwezig te zijn. Een evenement waarin je in 2,5 uur, pressurecookerstyle maar wel relaxed, een inspirerend verhaal krijgt voorgeschoteld. Mark Lammers, Remco Claassen, Björn Kuipers en dit jaar John van Zweden, de behangkoning van Den Haag maar ook mede-eigenaar van Swansea City. Een heel bijzonder en kleurrijk verhaal over hard ondernemen, vriendschap, toeval en geluk en vooral hart voor de zaak!

Wat doe jij om chaos in je dag te voorkomen?

Mijn dagen zijn doorgaans geen chaos maar ik ben.. laten wij zeggen iemand die makkelijk is afgeleid en, mede door mijn rol, is die afleiding er in ruime mate! Ik ben zonder enige twijfel diegene waar het vaakst aan gevraagd wordt of ik “een minuutje heb”: SpoBiLo, voor de insiders. Het is heel verleidelijk om maar naar iedereen te luisteren als het hen uitkomt en oprecht aandacht te geven aan het moment. De waarheid is natuurlijk dat je met alle andere verstoringen (mail, telefoon, whatsapp) eigenlijk helemaal niet aan de meest belangrijke zaken in je werk toekomt. Ook niet als je heel hard werkt gaat het ‘m niet worden. Dus om chaos te voorkomen zeg ik maar gewoon “NEE” en dat werkt best wel aardig. Kan ik iedereen aanraden.

Wat is jouw favoriete oneliner?

Mijn favoriete one-liner is toch wel dat de oorzaak van de teleurstelling niet in het resultaat moet worden gezocht maar in de verwachting”. Kern van de zaak, wees realistisch over wat je wil bereiken (en dat moet en mag ambitieus) en stuur niet op het resultaat maar op het proces. Goede kans dat je dan de verwachtingen overtreft. Dat probeer ik eigenlijk in alles te doen waar ik bij betrokken ben, ook naast STONE. Nog niet zo lang geleden was dat namens D66 in de gemeenteraad van Vlaardingen maar ook bij Executive Global Network, de Maatschappij, Q-Logic en nog wat hand en spandiensten in het vrijwilligerswerk. Dat ziet er best wel druk uit overigens als ik het zo opschrijf maar dat valt best wel mee. Kwestie van doseren en, nog belangrijker, je doet het samen met anderen. Vele handen maken licht werk én al die mensen en organisaties geven je wat terug waar je ook weer bij andere mensen en organisaties wat aan hebt.

Van welk moment heb jij vandaag geleerd?

Waar ik vandaag wat van geleerd heb? Dat leermoment had ik beter gisteren kunnen hebben. Ik moet niet zo maar aan de slag gaan zonder de instructies te lezen. Terlissa had met koeienletters verzocht om het filmpje horizontaal te maken en niet verticaal. Dat lees ik nu pas. Ik zal wel op mijn lazer krijgen, en terecht,  maar je zult het er mee moeten doen. Ik kan de dag van gisteren niet overdoen. Over gisteren gesproken. Iedere zondag ga ik met vrienden fietsen. Zeven uur op, acht uur in de auto, half negen op locatie voor koffie en om negen uur gas er op. Wij fietsen iets meer dan 100km in iets meer dan drie uur (op een goede dag minder) en ondertussen heb je een goed gesprek en een paar buiten-adem-momenten onder het toeziend oog van de rustig grazende Brabantse veestapel en een groot aantal roofvogels die onverstoorbaar rondjes boven ons voortsnellend peloton draaien. Nederland kan op zondagmorgen zo verwoestend mooi zijn vanaf de fiets in het gezelschap van vrienden.Joop Zoetemelk Classic 2017

 

 

 

Wil je weten hoe de dagen van mijn collega’s er uit zien? Kijk dan snel bij hun Dag van…

Terug naar het nieuws overzicht