Bo | Mood improver | woefwoef | 4 jaar bij STONE

Hoe ziet jouw kantoordag eruit Bo?

Normaal gesproken is mijn kantoordag heel overzichtelijk. Na een ritje over de A20 en de A16 sprint ik het Rivium Quadrant 59 in en doe ik een paar rondjes van de zaak rondom de bar en de keuken. Ik word geknuffeld door de mensen bij de koffiemachine en heb wat moeite met het kiezen van de bal waarmee ik mij het eerste uur ga vermaken. Mijn baas vergeet dan standaard een bak water voor mij neer te zetten. Dat is soms een beetje afzien maar meestal is er wel een reservebaas die de honneurs waarneemt en mij op tijd van een natje en een droogje voorziet. Blijmoedig zeul ik mijn bal van bureau naar bureau om deze met de allerliefste blik die ik in mijn ogen heb onder de aandacht te brengen van iemand die graag even wil worden afgeleid. Van de werp en voetbalkunsten van de kantoorbewoners ben ik overigens minder onder de indruk. De bal vliegt alle kanten op met zo’n blik van dat is precies zoals ik had bedoeld”. NOT! Maar dat geeft niet, ze bedoelen het goed en eerlijk gezegd ren ik mij een ongeluk achter die richtingloze maar goed bedoelde ballen. Ik speel het spel maar mee.

En toch, er is iets veranderd. Mijn kantoorvrienden zijn recentelijk op training geweest bij FranklinCovey: “De 5 keuzen voor buitengewone Productiviteit”. Dat heeft mij niet onberoerd gelaten eerlijk gezegd. De dames en heren hebben geleerd, en sneller dan verwacht geadopteerd, het grind van de “Big Rocks” in hun werk te scheiden. Getting the right things done! Het gaat lekker bij STONE en het is dus per definitie druk, is mijn observatie. Maar het grind in hun werk zat goed georganiseerd succes wel een beetje in de weg. De hele dag verstoringen van e-mail, rinkelende telefoons, WhatsApp berichten en notificaties. Het klingelde en pingelde dat het een lieve lust was en met inbegrip van iedereen die “even een minuutje” van elkaar nodig had (en daar hoorde ik dus blijkbaar ook bij) bleef er maar weinig tijd over voor het echte werk. De echt belangrijke dingen, de “Big Rocks”. Sinds die man van FranklinCovey langs is geweest is het opeens een stuk rustiger op de zaak. Agenda’s staan vol met blokken voor belangrijke activiteiten en zo komt het voor dat ik zelfs met mijn liefste smoeltje en wat aandringen met mijn neus geen aandacht meer krijg. Gelukkig maakte een aantal concrete maatregelen om mentaal en fysiek fit te blijven gedurende de werkdag onderdeel uit van het programma. Dat moet volgens mij nog een beetje landen want afgezien van een harde kern van sporters zie ik nog maar weinig soepele en goed bedachte bewegingen in mijn rondgang op de zaal. Ik denk dat ik binnenkort mijn tanden maar eens in een paar kuiten ga zetten om weer wat urgentie voor dit onderwerp te krijgen in de hoop dat ik daar ook weer met veel aandacht van profiteer.

Tot die tijd zit mijn haar ernstig in de war. Ik blijf gewoon maar een dagje thuis als het hun om het even is. Lekker een beetje tutten en slenteren. Misschien vind ik wel wat tijd om naar de kapper te gaan. Daar knapt een hond altijd enorm van op.

bo2bo1

 

 

 

 

 

Bo voor de kapper          &    Bo na de kapper

Wil je weten hoe de dagen van mijn collega’s er uit zien? Kijk dan snel bij hun Dag van…

Terug naar het nieuws overzicht