Bernarda Ballak | Recruiter | 42 jaar | 1 jaar bij STONE

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Sterren kijken!
Een paar jaar geleden bezocht ik het Himalaya gebergte in Nepal. Ik heb nog nooit zo veel sterren van zo dichtbij kunnen zien als daar. Een magische ervaring waar je echt stil van wordt.

Welke keuze heeft de grootste impact op je leven gehad?
De keuze om op mijn 19e in mijn eentje van Polen naar Nederland te emigreren. Achteraf gezien een grote beslissing. De wereld zag er toen ook totaal anders uit. Polen was nog geen EU lid en er waren nog gewoon grenzen. Ik vergeet nooit mijn eerste dag in Nederland. Ik voelde me net als Alice in Wonderland. Alles was anders.

Welke inzichten heeft het je gebracht?
Meerdere inzichten. Ik kan er bijna een boek over schrijven. Je brengt jezelf in een situatie die totaal nieuw voor je is. Je komt jezelf dan ook echt snel tegen.
Ik moest helemaal alleen een plek voor mijzelf vanuit het niets in een voor mij vreemd land met een vreemde taal creëren. Dat was een harde leerschool. Hoe ga je met alle nieuwe situaties om? Heel belangrijk is dan te geloven in je eigen kracht en open te staan voor nieuwe mogelijkheden.
Door afstand te nemen van je land en van je eigen cultuur leer je uiteindelijk beiden maar ook jezelf veel beter kennen.

Wat was jouw eerste gedachte toen de wekker ging?
Oei! 😉

Ben je een ochtend- of een avondmens?
Ik denk allebei. Kan dat?

Wat was het leukste wat je vandaag gedaan hebt bij STONE?
Eigenlijk alles wat ik doe vind ik leuk! Hoe leuk is dat?!

Mijn dag is altijd heel hectisch en er gebeurt altijd iets onverwachts. En ik ben altijd met heel veel dingen tegelijkertijd bezig.
Ik spreek dagelijks heel veel interim professionals. Elk gesprek is weer anders. Mijn doel is het unieke DNA van iedereen en van ieder bedrijf te doorgronden om tot een optimale match te komen.

Wat is jouw favoriete oneliner?
“Blijf jezelf!”

Wat is het eerste wat je doet als je je collega’s weer ziet?
Smilen 🙂 Ik heb leuke collega’s, dus dat gaat eigenlijk vanzelf.

En hoe sluit je jouw werkdag af?
Altijd in de sportschool. Na een drukke dag vind ik het fijn om fysiek uitgedaagd te worden. Daarnaast geef ik zelf ook een ‘Body Balance’ les. Ik krijg daar veel energie van.

Wat stond er vandaag bij jou op het menu als avondeten?
Doordeweeks eet ik regelmatig lichte maaltijden gecombineerd met groentes. Vandaag staat pasta op het menu.

Hoe heb je je vrije tijd vandaag ingedeeld?
Echt vrije tijd doordeweeks heb ik eigenlijk niet. Ik heb een strak schema,waarin ik mijn werk met mijn sportactiviteiten combineer.

Wat was de uitdaging van vandaag?
Een Skype gesprek met onze internationale opdrachtgever in de UK. Best spannend, het gaat om een nieuwe opdracht.

Wat doe jij om chaos in je dag te voorkomen?
Dingen goed organiseren.
Veel chocola eten (het is mijn ZEN-momentje) en niet vergeten om af en toe diep te ademen! En even met mijn collega Terlissa naar buiten gaan rond de middagpauze.

Van welk moment heb jij vandaag geleerd?
Ik leer elke dag en ik probeer altijd alles positief te benaderen. Dingen gebeuren in ons leven niet voor niets. Het gaat erom dat je iedere keer weer iets wijzer wordt!

Wil je weten hoe de dagen van mijn collega’s er uit zien? Kijk dan snel bij hun Dag van…

Terug naar het nieuws overzicht