Excelsior stunt tegen de grote broer uit Zuid met 2-1. Sensationeel en heel bijzonder na de enorme overwinning van Feyenoord op Ajax (6-2) één week eerder. Dat is ook voetbal.

“Voor aanvang van deze vroege zondag-wedstrijd hedden we onze gasten verwelkomd in het Kralingse Juffrouw van Zanten om samen te ontbijten. Vervolgens zijn we in de brandende zon met z’n allen naar het knusse stadion gelopen. Wij trachten altijd relaties uit te nodigen met een hart voor de tegenpartij. Onder onze gasten waren er dus veel voor de club uit Zuid, die een beetje teleurgesteld zijn over de uitslag van de wedstrijd. Gelukkig heeft Excelsior een hoge ‘gun-factor’, dus werd er al snel gesproken over een ‘vriendendienst’ en werd ook de derde helft meer dan gezellig.

Het Excelsior dat wij zagen spelen was gedreven, fel en vocht voor elke meter en dat werd uiteindelijk ook beloond in de 90e minuut van de wedstrijd. Robin van der Meer kwam als invaller in de 89e minuut in het veld en zijn eerste balcontact was meteen raak. De voorzet van Mounir El Hamdaoui belandde op de voet van Robin van der Meer die de bal feilloos achter keeper Kenneth Vermeer de netten in joeg. “Onze Robin is beter” zongen de fanatieke Excelsior supporters in een week die in het teken stond van de naamgeving van ‘De Robin van Persie tribune’. Het was misschien een niet altijd even hoogstaande (zeker niet vanuit Feyenoord perspectief), maar zeer zeker een spannende Rotterdamse stadsderby.

Exc- FeyenoordExc - Feyenoord Exc - Feyenoord

 

 

 

 

(Foto’s zijn gemaakt door Micha Keemink van Waterweg Sport)

Wij bedanken Marc Euser, Kitty Schuurbiers, Leendert Klink, Willem Los, Thomas Versterre, Ramon Schrama, Barry Oesman, Wout Thuis en John Waser voor hun komst en de bijzonder fijne middag.”

Excelsior maand
“Excelsior staat deze maand nadrukkelijk op de agenda van STONE. Vrijdag schuiven we aan bij de Excelsior business lunch met Esther Vergeer. Vervolgens gaan we op uitnodiging met 6 STONE collega’s mee naar Düsseldorf voor de wedstrijd Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC. En op de zondag keren we terug naar Sittard om daar de belangrijke wedstrijd van Fortuna Sittard tegen ons Excelsior te aanschouwen. Het zou fantastisch zijn als we daar de 3 punten mee kunnen nemen en daardoor afstand nemen van de onderste regionen. Het blijft immers razend spannend onderin. Maar 1 punt voorsprong op de play-offs voor degradatie en slechts 4 punten achter op een plek voor de play-offs voor Europees voetbal. Een ontzettend vreemde competitie dus….

Raymond Rademaker
Wouter Beekman

De volgende thuiswedstrijd is op zondag 17 februari tegen FC Emmen. Tot dan!

Terug naar het nieuws overzicht