Alfons Pietersen (DGA STONE) in beeld…

Bekijk onderstaande video en luister naar het verhaal over Leiderschap van Alfons Pietersen, of lees zijn blog die onder de video is toegevoegd. Veel lees / kijk plezier.

 

Mijn naam is Alfons Pietersen. 53, getrouwd met Caroline en vader van 3 pubers. Ik ben de derde generatie uit een ondernemers geslacht en het ondernemen zit dus echt in mijn genen. In 1992 ben ik toevallig de flexibele arbeid ingerold. Van de detachering van technisch specialisten naar financials en IT’ers. Met vallen en opstaan heb ik geleerd hoe dit vak werkt en hoe het werkt als ondernemer. Dat laatste doe ik nu ruim 25 jaar. En ik heb alles zelf gedaan. Van het uitzetten van de strategie tot aan het ontslaan van mensen..

Door de jaren heen heb ik altijd compagnons gehad. Met wisselend succes. Samen een bedrijf hebben is sowieso niet altijd makkelijk geweest. Want als je een bedrijf begint, wat verwacht je dan van elkaar? Heb je dezelfde doelen? Hoe zit het met ieders ambitie? Ego’s die in de weg zitten. Uiteindelijk kom je er door de jaren vooral achter wat je niet wilt doen, wat je niet kunt doen en wat je niet moet doen. Dat brengt je bij wat je wel wilt. Het brengt je bij je eigen ambitie. En dat vormt het startpunt.

STONE werd geboren…

Na de afronding van een vorig avontuur werd STONE geboren. Inmiddels al weer een jaar of 8 jaar geleden. Met een flinke spaarpot en veel ambitie is dit een project wat andere doelen heeft en een andere bezetting.  Het zijn de keuzes die het verschil maken. Wat willen we bereiken? Welke dienstverlening?  Met welke collega’s, met welke klanten, in welke markten? En of wat voor wijze?

Dit is people’s business. En we kiezen om dit op onze eigen unieke manier te doen. Onze collega’s zijn onze vrienden. En zo kijken we ook naar onze klanten en de mensen die met ons werken.

En we denken niet klein. Want grote ondernemingen werken graag met leveranciers die daar niet voor onder doen. STONE staat op de kaart. Met een vestiging in Capelle a/d IJssel en in Best met waanzinnig getalenteerde mensen aan boord zijn we op weg naar iets heel moois.

En dan Corona  ….. wat betekent dat voor ons?

In de eerste weken na de maatregelen zie je dat wat je hebt opgebouwd in jaren  – als sneeuw voor de zon verdampen. Projecten gaan op slot. Landen gaan dicht. Interimmers worden opgezegd. De angst slaat je om het hart. Maar vervolgens realiseer je je dat dit tijdelijk is. Je kijkt om je heen naar je collega’s en je ziet alleen maar toppers. Dit is oorlog. En dit zijn de mensen waarmee je die gaat winnen.

Een van de eerste stappen is dat je mensen moeten weten dat hun baan niet op het spel staat. Om vervolgens vol gas je aandacht op je klanten te richten. En dat zijn ook onze vrienden.

De combinatie thuis werken en werken op kantoor blijkt een goeie. Als collega’s hebben we meer contact met elkaar als ooit tevoren. Veel intenser.  Wat ons is overkomen is geen vloek …… maar blijkt een zegen.

Ik voel me beter dan ooit tevoren. Heerlijk ontspannen. Iets wat mijn compagnons Peter en Edwin ook als zodanig ervaren. We kunnen de verliezen binnen de perken houden en ook weer gaan omkeren. Dit is een tijd waarin het weer echt op ondernemen aankomt. Al je ervaring heb je nodig. En inmiddels gaat het goed met ons. Eigenlijk geweldig…

Terug naar het nieuws overzicht