Vanavond speelt Excelsior tegen Volendam met de wedstrijd tegen FC den Bosch nog vers in het geheugen. In de 18de minuut zullen alle toeschouwers een rode kaart trekken. Excelsior hoopt daar samen met de fans van beide teams een duidelijk signaal af te geven en weer een stap te zetten in het uitbannen van racisme. Wij zijn daar natuurlijk bij, je bent betrokken bij je club of je bent het niet.

Say no to racismDe essentie van racisme, de ongelijkheid, laat zich niet reguleren en verpakken in (politieke) maatregelen. Grote veranderingen gaan doorgaans in kleine stapjes. Het begint altijd bij mensen die niet bang zijn en moreel leiderschap durven tonen. Of het nu gaat om Zwarte Piet of openlijk racistische uitlatingen op het voetbalveld, we vinden er met zijn alleen gelukkig steeds meer van. En zo moet het ook. Racisme kan je alleen maar uitbannen als wij dat met zijn allen doen.

Bij STONE kennen wij geen rode kaarten overigens. Racisme heeft geen plaats in ons woordenboek. Wij denken niet Zwart, Wij denken niet Wit, Wij denken STONE-Blauw en komen daar graag voor uit. Ook vanavond weer!

#SAYNOTORACISM #SAMENSTERK 🖤❤️

Terug naar het nieuws overzicht