Introductie

IT4IT is feitelijk de volgende stap naar het volwassen IT leven van een IT organisatie (IT service organisatie). Behalve de invloed op processen en technologie zal een dergelijke stap ook impact hebben op de mens. Het doel van dit onderdeel van het Ministerie van Financiën is om te verbeteren in de IT beheersing en een betere samenhang binnen de IT organisaties. Ben jij als IT Architect in staat om de huidige situatie te analyseren en op basis van diepgaande IT4IT kennis concrete verbetermogelijkheden te beschrijven?

Organisatie

Als onderdeel van het Ministerie van Financiën levert dit onderdeel een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Net als onze ICT-organisatie, een van de grootste ICT-werkgevers van Nederland. Onze ICT-systemen zijn voor iedere Nederlandse burger en voor elk Nederlands bedrijf beschikbaar. De toename in digitale communicatie met burgers zorgt voor een uitdaging op continuïteit en betrouwbaarheid van de ICT-systemen. In totaal werken er ongeveer 3250 ICT medewerkers bij deze dienst verdeeld over 3 onderdelen: Development, Infrastructuur en Security & Privacy. Het team kan werken als een Scrum team in sprints, maar de kanban werkwijze past hier ook. In elk geval visualiseren zij de voortgang van alle Epics middels een fysiek kanban bord. Voor die Epics die de Enterprise Architect opstelt kan hij de rol aan van Epic Owner aannemen

Functie

De Enterprise Architect is ontwerper van de totale informatievoorziening. Verder is deze ook betrokken bij het ontwerp en het beheer van de bedrijfsarchitectuur c.q. de architectuur van het bedrijfsproces. De Enterprise Architect is in een SAFe omgeving verantwoordelijk voor het opstellen van de Architectural Epics op portfolio niveau. In die hoedanigheid vormt deze rol een belangrijke schakel tussen de bedrijfsvisie aan de ene kant, en de benodigde aanpassingen aan het IT landschap die realisatie van deze visie ondersteunen anderzijds.

Functie eisen

– Senior niveau van beheersing IT4IT, ITIL toepassend niveau
– Toepassing van een in de praktijk bewezen standaardaanpak voor dit soort trajecten
– Adviserende en analytische kwaliteiten

Aanbod

Standplaats Apeldoorn Uren per week 36 Projectduur 6 maanden Start: 01/09/2020

Inlichtingen

Spreekt deze uitdaging je aan? Reageer dan via onderstaande “Versturen” knop. Wij vragen dan om je meest recente CV, waarin de overeenkomsten met de behoefte van de opdrachtgever goed naar voren komen. Zodra wij deze van jou hebben, krijg je van ons een bevestiging en ook sturen we onze uitgangspunten voor samenwerking. Nieuwsgierig geworden, maar wil je liever eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk ook! Ik (Naam) sta graag voor je klaar en ben te bereiken op (mobiel nummer), bel en/of app me dan even.

Ben je nu niet beschikbaar, maar wil je wel graag onze toekomstige opdrachten en de marktontwikkelingen volgen? Volg dan de STONE CompanyPage. Ben jij niet beschikbaar, maar denk je iemand uit je netwerk te kunnen verblijden met een nieuwe uitdaging? Gebruik dan onderstaande buttons om de job met diegene te delen!

Terug naar het opdrachten overzicht